Frisk salat med ristet pitabrød

4 pers.

Ingredienser:

2 pitabrød, brækket i mindre stykker og ristet let
Saft af 1½ citron
Kværnet salt og peber
2 fed hvidløg
4 blommetomater, halverede, kernerne tages ud og kødet skæres i tern på 1 x 1 cm
1 agurk, halveres på langs, kernerne skrabes ud og kødet skæres i tern på 1 x 1 cm
1 spsk. stødt sumak
4 forårsløg, finthakkede
1 håndfuld rucolasalat, grofthakket
¼- ½ bundt bredbladet persille, hakket
¼ bakke mynte, hakket
1 dl olivenolie

Sådan gør du

Læg det ristede brød i en stor skål og tilsæt saft af ½ citron og drys godt med salt og peber.
Knus hvidløgsfeddene med en smule salt til en glat puré.
Bland pureen med tern af agurk og tomater.
Drys med salt, peber, sumak og dryp med mere citronsaft.
Vend det hele med forårsløg, rucolasalat, persille og mynte.
Tilsæt det ristede brød og mere citronsaft, og server salaten med det samme.

Udskriv opskrift