Ingredienser:
1 kg kalvebov el. takkam u/ ben
Salt og peber
500 g skalotteløg
500 g champignoner
50 g smørsalt og peber
2½ dl oksebouillon
2 dl piskefløde
Tilbehør:
Små hvide kartofler
Rævhede’s blommemarmelade
Sådan gør du:
Gnik kødet med salt og peber og brun det godt på alle sider i 25 g smør.
Tag kødet op og brun løgene. Læg kødet tilbage og tilsæt halvdelen af bouillonen.
Lad kødet stege ved jævn varme ca. ½ time på den ene side og ½ time på den anden.
Skal stegen være gennemstegt, skal stegetermometeret vise 70 gr.C.
Rist de halverede champignoner i resten af smørret. Tag stegen op og kom resten af bouillonen i stegeskyen, tilsæt fløde, kog saucen og jævn om nødvendigt.
Kødet skæres i passende skiver og anrettes med løg, champignon, små hvide kartofler og et glas af Rævhede’s blommemarmelade.