DET SKAL DU BRUGE
3 dl sukker
1 æg
1½ dl hvedemel
2 dl rugmel
2 tsk. bagepulver
1½ tsk. kanel
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
1½ dl mælk
1½ spsk. smeltet smør + lidt til formen
Tranebærlåg
100 g tørrede tranebær, grofthakkede
1 dl sukker
½ dl sirup
1 dl fløde
40 g smør
Sådan gør du
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland mel, krydderier og bagepulver og rør det i dejen.
Tilsæt mælk og smør og rør dejen sammen.
Kom dejen i en smurt sandkageform (1 ½ l) og bag kagen i en 175° varm ovn ca. 40 minutter.
Tranebærlåg: smelt smørret og tilsæt de øvrige ingredienser og lad det småkoge ca. 5 minutter.
Hæld blandingen over kagen og bag den yderligere 10 minutter.
Tag kagen ud og lad den stå nogle timer før serveringen.