(12-14 stk.)
DET SKAL DU BRUGE
50 g gær
1 dl ”lillefinger” varmt vand
½ g safrantråde
2 dl mælk
50 g smør
2 spsk. sukker
1 stort æg + 1 sammenpisket æg til pensling
200 g marcipan, groftrevet
500-600 g mel
Sådan gør du
Rør gæren ud i det lune vand sammen med safrantrådene.
Lun mælken og smelt smørret deri.
Hæld mælkeblandingen (”lillefinger” varm) i gærblandingen og tilsæt sukker, æg, marcipan og det meste af melet.
Ælt dejen glat og smidig, evt. med mere mel, og lad den hæve tildækket et lunt sted 1 time.
Ælt dejen igennem og del den i 12 stykker, der trilles til boller og sættes på en bageplade med bagepapir.
Bollerne efterhæver 10 minutter, pensles med æg og bages i en 200°-220° varm ovn ca. 15 minutter.
Bollerne køles på en rist og spises nybagte.