(30 – 40 stk.)
Ingredienser
100 g blødt smør
150 g sukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
200 g grove havregryn
50 g hasselnødder, malede
75 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade, smeltet – til pynt
Sådan gør du
Pisk smør, sukker, æg og vaniljesukker let og luftigt.
Rør de øvrige ingredienser i og stil dejen koldt 20 minutter.
Sæt dejen som små toppe på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 200° varm ovn ca. 20 minutter.
Toppene afkøles på rist og pyntes med tynde streger af smeltet chokolade.
NØDDEMARENGS
Ingredienser
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
200 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
100 g hasselnødder, malede
75 g rismel
Reven skal af 1 usprøjtet citron
30 hele hasselnødder
Sådan gør du
Pisk æggehviderne meget stive med citronsaft.
Drys lidt efter lidt sukker og vaniljesukker på æggehvideskummet og vend blandingen meget forsigtigt rundt.
Tilsæt de malede nødder, rismel og citronskal.
Sættes med to teskeer som små toppe – ikke for tæt, på en bageplade med bagepapir.
Læg en nød på hver top og bag dem i en 175° varm ovn 10-12 minutter.