(4 pers)
Ingredienser:
Ca. 1 kg kalvegrydesteg af tykkam el. bovklump.
25 g smør
½ kg østershatte eller andre svampe
Salt, friskkværnet peber
½ flaske hvidvin
250 g udstenede blå druer
1-2 spsk. majsstivelse
1 dl crème fraiche 38%
¾ kg forskellige rengjorte rodfrugter, f.eks. skorzonerrødder, knoldselleri, jordskokker og gulerødder i grove stykker
50 g friskrevet parmesan
¾ kg vaskede bagekartofler
2 kviste rosmarin
2 spsk. jomfru olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du:
Brun kalvestegen og svampene let i smør i en stegegryde.
Krydr med salt og peber, og hæld vinen ved.
Lad stegen simre under låg i ca. 1½ time til den er mør.
Kog rodfrugterne uden salt i lidt vand, til de er meget møre.
Hæld vandet fra, og damp dem helt tørre over varmen.
Findel rodfrugterne i en blender eller foodprocessor med parmesan til en grov puré og smag til med salt og peber.
Tag stegen op og hold den varm.
Jævn stegeskyen med majsstivelse rørt i koldt vand.
Lad saucen koge op, pisk crème fraiche i, kog op og tilsæt halve udstenede druer.
Skær kartoflerne i både, 6-8 både pr. kartoffel.
Vend bådene i olivenolie, rosmarinnåle, salt og peber, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kartoffelbådene ved 220°c i ca. 25 minutter til de er gyldne og sprøde.
Vend dem evt. under vejs.