Konfekt-kugler

Ingredienser

100 g valnødder
100 g rosiner
2 spsk. rom
150 g marcipan
200 g mørk chokolade til overtræk, smeltes
Halve valnødder til pynt

Sådan gør du

Udblød valnødder og rosiner i rom, gerne natten over.
Hak det derefter til en grov masse, der blandes med marcipan.
Rul massen til ensartede kugler, der dyppes i den smeltede chokolade.
Lige før chokoladen stivner helt trykkes en halv valnød i kuglen.

DADELKUGLER MED LAKRIDS
(ca. 10 stk.)

Ingredienser

8 bløde dadler, uden sten, skåret i små stykker
1 spsk. kokosolie

50 g mandler

1 spsk. kakao

1 tsk. lakridspulver

1 tsk. vaniljepulver
1-2 tsk. vand

Hvid og mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du

Varm en pande godt op, kom kokosolie på og steg dadelstykkerne i nogle få minutter til de bliver helt bløde, det gør det meget nemmere at blende dadlerne.
Kom dadler, mandler, kakao, lakrids og vanilje i en blender eller foodprocessor og blend til det bliver til en ensartet masse.
Tilsæt lidt vand undervejs.
Tril massen til små kugler, der vendes i smeltet chokolade og sættes på køl, indtil chokoladen er stivnet.

CASHEWNØDDE-KUGLER
(20 stk.)

Ingredienser

1 dl lyse rosiner
1 dl tørrede æbler, klippet i små stykker
1 dl malede cashewnødder
1½ spsk. neutral olie
1 dl cashewnødder, ristet gyldne på en tør pande og grofthakkede
1 dl kokosmel, ristet let gyldent på en tør pande

Sådan gør du

Udblød rosiner og æble. Blend de malede nødder med olien.
Tryk væden fra de udblødte frugter og blend dem med.
Rør de hakkede nødder i og form massen til små kugler, der trilles i kokosmel.

Udskriv opskrift