Kyllingebryst serveret med karrykål

(4 pers.)

Ingredienser:

3-4 stykker kyllingebryst
Salt
Olivenolie
400 g kål, fx hvidkål, spidskål eller savojkål
1 dl koldt vand
2 spsk. fløde
1 spsk. Maizena
25 g mandler, ristet på en bageplade i en 180° varm ovn 10 minutter, og hakkes groft
Citronsaft
Salt

Krydderiblanding
15 korianderfrø
1 spsk. revet usprøjtet citronskal
2 fed hvidløg, finthakkede
2 tsk. karry
1 tsk. tandoori masala
2 tsk. fennikelfrø

Sådan gør du:

Krydr kyllingebrysterne med salt og brun dem på en pande i lidt olie.
Når de er brunet, kan kødet enten steges færdigt på panden, eller det kan steges færdig ca.10 minutter i en 180° varm ovn.
Bland alle ingredienser til krydderiblandingen sammen i en morter og stød dem let.
Kom blandingen på panden (uden kødet) og rist den få minutter ved medium varme.
Rør koldt vand, fløde og Maizena sammen og hæld det på panden med krydderierne.
Lad det hele simre et par minutter og spæd eventuelt op med lidt mere vand eller fløde.
Smag til med salt og citron.
Damp kålen i en gryde med lidt vand og salt.
Når kålen er færdig vendes den i krydderierne, drysses med mandler og serveres sammen med kyllingen.

Udskriv opskrift