(4 personer)
Ingredienser:
Gyldne østershatte
200 g østershatte
1 æggehvide
1 bdt persille
1 dl rasp
50 g smør
Salt og peber
Lammefilet
2 lammefileter
¼ fed hvidløg
1 dusk salvie
½ tsk knust peber
½ tsk salt
Selleri i citronfløde
1 stk knoldselleri
Skal af ½ citron
2 dl piskefløde
1 dl kalvebouillon
2 laurbærblade
Salt
Sådan gør du:
Østershatte Rens svampene for eventuel jord og urenheder og skær lidt af den træede stilk. Pisk æggehviden med salt og peber.
Skyl persillen og lad den tørre i et rent viskestykke. Blend eller hak persillen meget fint og vend den i æggehviden.
Vend østershattene i æggehvide og derefter i rasp. Kom smørret på en middelvarm pande og steg svampene gyldne.
Lammefilet Skær sener af fileten, lad lidt af fedtet sidde tilbage og rids det. Hak hvidløget og salvie fint og bland med salt
og peber. Gnid kødet i blandingen. Steg kødet på en pande i ca. 10 minutter på hver side. Lad det hvile under stanniol
i 5 -10 minutter.
Selleri i citronfløde Vask og skræl sellerien. Skær fire skiver på 1 ½ cm tykkelse og skær fire firkanter på 5 x5 cm. Kog disse møre i
ca. 10 minutter i en blanding af citronskal, fløde, bouillon, laurbærblade og sellerisalt.
Server kødet skåret i skiver med selleri, lidt flødesauce toppet med østershattene.
Velbekomme!