Lammefilet med safranris blandet med ærter og brøndkarse

(4 personer)

Ingredienser:

600 g lammefilet
2 dl basmatiris
Et par safrantråde
1 lille løg, finthakket
3 dl små ærter, friske eller frosne
1 spsk. olivenolie + lidt til kødet
1 potte brøndkarse, grofthakket
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Kog risene med safran efter anvisning på posen.
Giv løg og ærter et hurtigt opkog i letsaltet vand, hæld vandet fra og bland løg og ærter i de kogte ris.
Vend til sidst brøndkarse og olie i, og smag til med salt og peber.
Smør kødet med olie, krydr det med salt og peber og grill det enten på en grillpande eller på en udendørs grill, til det er rosa indeni.
Skær kødet i skiver og anret det med risene og en salat af blandede grønne salater, fx rucolasalat, feldsalat og babyspinat vendt med en lækker olie-dressing og drysset med ristede pinjekerner.

Udskriv opskrift