Lammekød med grønkål og perlespelt

(4 personer)

Ingredienser:

150 g perlespelt
100 g grønkål, de grove stængler fjernes, resten hakkes groft
1 spsk. olivenolie
1 rødløg, hakket
300 g kogt lammekød, skåret i strimler
1 stor håndfuld bredbladet persille, grofthakket

Dressing
3 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. cremefraiche
1 tsk. rørsukker
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Kom perlespelt i en stor gryde.
Hæld koldt vand ved, så det dækker, læg låg på og lad det simre 20-25 minutter, til det er mørt.
Hæld vandet fra og stil perlespelten til side.
Blancher grønkålen i kogende vand i 2 minutter.
Hæld vandet fra, brus kålen over med koldt vand og hæld vandet fra igen.
Pisk dressingen sammen. Varm olie på en lille pande og sauter løget 10 minutter, til de er bløde.
Skru op for varmen, tilsæt kødet og steg et par minutter, til det er let brunet.
Tilsæt halvdelen af dressingen og varm det igennem.
Kom spelt i en skål, tilsæt grønkål, persille, lam og løgene.
Vend rundt, krydr med salt og peber og dryp med den resterende dressing.

Udskriv opskrift