(4 personer)
Ingredienser:
4 lammeskank
Kværnet salt og peber
3 spsk. olivenolie
1 stort stykke selleri, i småbitte tern
1 stor gulerod, i småbitte tern
6 ansjos
2 fed hvidløg, mast og pillet
2 laurbærblade
½ l bouillon (kalve eller okse)
4 dl rødvin
25 g smør
25 g mel
Sådan gør du:
Krydr kødet med salt og peber.
Varm 2 spsk. olie i en stor gryde, brun kødet – af et par omgange, og tag det op af gryden.
Tilsæt resten af olien og brun løg, selleri og gulerod.
Kom kødet tilbage i gryden sammen med ansjos, hvidløg, laurbærblade, bouillon og rødvin.
Bring det i kog, skru ned, læg låg på og lad det simre ca. 1½ time, til kødet er mørt.
Tag kødet op og hold det varmt.
Kom væden gennem en si – og tilbage i gryden.
Bland mel og smør i en skål og pisk det i saucen.
Bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre 10 minutter, til saucen tykner.
Skankene serveres med saucen, kartoffelmos og gerne en kraftig grøn kålsalat.