Moussaka uden opbagning

(4 personer)

Ingredienser:

2 store auberginer, i skiver
Olivenolie
2 løg, hakkede
2 fed hvidløg, finthakkede
500 g hakket kød, f.eks. okse- eller lamme eller halvt af hvert
1 spsk. tomatpuré
1 dåse flåede tomater, hakkede
Kværnet salt og peber
Lidt stødt chili

Sauce
2 dl græsk yoghurt
2 æg
½ dl revet parmesanost

Sådan gør du

Pensl aubergineskiverne med lidt olie og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Sæt pladen i en 220° varm ovn og lad skiverne stege, til de er gyldne.
Vend dem og steg dem på den anden side.
Sauter løg, hvidløg og kød i lidt olie, til det begynder at brune.
Tilsæt tomatpuré og tomater, og lad det koge ca. 3 minutter.
Krydr med salt og peber og chili.
Sauce: pisk yoghurt, æg og ost sammen og krydr med salt og peber.
Kom et lag auberginer i et dybt, ovnfast fad og kom 1/3 af kødet over.
Dæk skiftevis med auberginer og kød, til det hele er brugt.
Det sidste lag skal være auberginer.
Hæld saucen over og stil fadet i en 220° varm ovn ca. 35 minutter.
Skru ned for varmen, hvis moussaka´en bliver for mørk.
Serveres med en græsk salat.

Udskriv opskrift