Karryretter er vigtige i thaikøkkenet, men det kræver lidt øvelse at få den rette balance mellem krydderier, råvarer og kokosmælk. Du skal ikke være bange for at bruge chili her, retten bliver kedelig, hvis kokosmælken dominerer for meget. Kan laves i forvejen.
Ingredienser:
300 gr mørt oksekød i strimler på ca. 1×5 cm
3 kaffir limeblade, hele
1 ds kokosmælk (400 ml)
1 løg
1 squash
5-6 baby-auberginer i både
10-15 basilikumblade, strimlet
2 spsk fiskesovs
2-3 tsk sukker
3-4 spsk olie til stegning
Basilikumblade til pynt
Grøn karrypasta:
6 friske grønne chili, hakket
2 tsk hvidløg, finthakket
1 spsk galanga, finthakket
1 stilk citrongræs, fintstrimlet
1 tsk korianderfrø, tørstegt
2 skalotteløg, finthakket
Sådan gør du:
Lav en pasta af chili, hvidløg, galanga, citrongræs, korianderfrø og skalotteløg i en morter eller en lille blender.
Du kan også bruge 2-3 tsk færdigblandet grøn karrypasta og 2 tsk hvidløg i stedet for denne hjemmelavede.
Opvarm olie i en tykbundet gryde og steg pasta og kaffir limeblade heri.
Hæld 1 spsk kokosmælk ved, så krydderierne ikke brænder på.
Tilsæt oksekødet og lad det stege ca. 5 min.
Kom derefter løg, squash (delt på langs og skåret i tynde, skrå skiver) , baby-auberginer, basilikum og resten af kokosmælken i.
Lad retten simre 8-10 minutter uden låg.
Smag til med fiskesovs og sukker.
Pynt med basilikumblade og server retten med kogte ris.