(4 personer)
Ingredienser:
500 g rodfrugter, fx persillerod, gulerod, pastinak, selleri, skåret i både eller tern
1 kylling, halveret
3-4 spsk. chilisauce
3-4 spsk. olivenolie + lidt til salaten
Salaten
200 g jordskokker, skåret i meget tynde skiver, evt. med en tyndskræller
2 små eller 1 større skalotteløg, finthakkede
1 fed hvidløg, finthakket
100 g dadler, uden sten og skåret i skiver
Saft af 1 citron
2 spsk. karse
Sådan gør du:
Rør chilisauce og olie sammen.
Læg de halve kyllingedele i et ovnfast fad og pensl dem med chiliolien.
Læg rodfrugterne omkring kyllingen.
Sæt fadet i en 225° varm ovn ca. 40 minutter afhængigt af kyllingens størrelse.
Pensl evt. kyllingen undervejs med mere chiliolie.
Tænd for grillen i ovnen og grill så skindet bliver sprødt.
Vend jordskokkerne med løg, hvidløg og dadler og vend det rundt med citronsaft, olie og karse.