(4 personer)
Ingredienser:
1 lammerack
2 løg
5 fed hvidløg
½ bdt. persille
5 spsk.
Dijonsennep
8 spsk. smør
3 dl kraftig kalvefond
1,5 kg bagekartofler
2 dl fløde
2 æg
125 g revet parmesan
Salt
Peber
600 g grønne bønner.
Sådan gør du
Kom løg, 2 hvidløg og persille i en blender, og hak det fint. Kom sennep og 4 spsk. smør ved. Blend, til det er en ensartet masse.
Smør kødet ind i blandingen, og lad kødet marinere natten over.
Læg kødet i et ovnfast fad, og sæt det i en forvarmet ovn v/200o ca. ½ time, til kernetemperaturen viser 56 gr.
Lad stegen hvile, mens du laver saucen og mos.
Mos: Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern, og kog dem møre i usaltet vand.
Mos kartoflerne med 2 spsk. smør, fløde, æg, revet parmesan, salt og peber.
Kom mosen i et ildfast fad, og bag den gylden v/200o ca. 15 min.
Bønner: Nip bønnerne, og kog dem møre i letsaltet vand 4-6 min.
Hak 3 fed hvidløg, og vend med de varme bønner og 2 spsk. smør.