Simregryde m/oksekød og rodfrugter

(4 personer)

Ingredienser:

300 g oksekød i tern
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
3 kartofler i tern
2 gulerødder i skiver
1-2 dl. persillerod i tern
1 ds. hakkede tomater
1 bouillonterning
2 laurbærblade
1 spsk. paprika (evt. halv sød og halv stærk)
2 dl. vand
Salt & peber
Evt. æblecidereddike

Sådan gør du

Svits oksekødet i olivenolie sammen med løg og hvidløg.
Når kødet er brunet tilsættes paprika.
Svits kort og tilsæt så vand, hakket tomat, laurbærblade og bouillon.
Lad simre ved middelvarme i 15-20 min. før du tilsætter rodfrugterne (kartofler, gulerødder og persillerod).
Lad simre yderligere i 10 min. eller indtil rodfrugterne er ordentligt kogt – uden at være udkogte.
Smag til med salt, peber og evt. en lille smule æblecidereddike. Serveres brandvarm med f.eks. kogte ris eller et godt stykke grovbrød.

Udskriv opskrift