(4 personer)
Ingredienser:
1 spidskål
400 g hakket oksekød
Olivenolie
2 løg, hakkede
3 gulerødder, groft revne
150 g champignoner, grofthakkede
2 fed hvidløg, hakkede
1 dl hele speltkerne, kogt med 2 dl vand, efter anvisningen på posen
Et par timianstilke
Kværnet salt og peber
Ærteskud eller bønnespire til drys
Sådan gør du
Fyld: varm olie på en pande og svits løgene.
Tilsæt kødet kød og brun det, derpå gulerødder, champignoner, hvidløg, de kogte speltkerne og timian.
Smag til med salt og peber og lad det simre 5-10 minutter.
Pil alle bladene af spidskålen og skær den hårde stok fra.
Dyp nogle blade ad gangen i en gryde med kogende vand, lad dem ligge i vandet i 1-2 minutter, tag dem op og kom dem hurtigt i en stor skål med iskoldt vand.
Når de er kølet af, lægges de på et viskestykke.
Gentag til alle bladene er blancheret.
Ruller: de store blade halveres, de små bruges som de er.
Fordel det varme kød på midten af spidskålbladet og drys med lidt ærteskud.
Rul sider ind over og rul rullen stramt sammen.
Rullerne serveres med det samme, mens de stadig er lune.