2 pers.
Ingredienser:
1 pak. sprængt Hanekyllingebryster (400-450g).
300 gr. skrællede jordskokker
2 stk. skrællede gråsten æbler
2 spsk. revet peberrod
2 dl. hønsefond / bouillon
1 spsk. citronsaft
Salt og peber.
1 spsk. hakket persille
1 spsk. Smør
Tilberedning:
Jordskokkerne skæres i mindre stykker og dampes let i smørret ved svag varme i ca. 2 min.
Hønsefond tilsættes og jordskokkerne koges møre under låg.
Brun Hanekyllingebrysterne af i rigeligt smør ved svag varme, steg dem færdig i ovnen ved 175 grader i 18 min.
Lad Hanekyllingebrysterne trække 10 min inden udskæring.
Tag låget af gryden og kog til væden er næsten fordampet.
Tilsæt æbler skåret i tern, og lad dem koge med i ca. 5 min.
Smag kompotten til med citronsaft, salt og peber, og tilsæt hakket persille.
Pynt med revet peberrod.
Serveres med kogte kartofler og peberrodssauce.
Evt. groft brød.