Teriyaki-kyllingespyd med kokos-limeris

(4 personer)

Ingredienser:

¾ dl teriyaki sauce
2 spsk. flydende honning
1 spsk. shoyu/sojasauce
4 kyllingebryst, skåret i tern
Træspyd, der ligger i vand 20 minutter (så de ikke brænder)

Kokos-limeris
250 g jasmin eller basmatiris
5 spsk. kokosmel
Saft og reven skal af 1 usprøjtet lime
½ bakke koriander, grofthakket

Sådan gør du:

Bland teriyaki sauce med honning og sojasauce.
Kom kyllingeternene i og vend dem rundt, så alle sider på kødet er dækket.
Fordel kødet på spyddene og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Kom bagepladen i ovnen og grill kødet – eller steg det ved 225° ca. 15 minutter til kødet har fået farve og er gennemstegt – spyddene dryppes undervejs med saucen.
Imens koges risene efter anvisningen på pakken, men de sidste 5 minutter tilsættes kokosmelet.
Rør limesaft og skal i sammen med koriander og server risene med det samme.
Kan serveres med forårsløg grillet på en pande eller en grøn salat.

Udskriv opskrift