Valnøddeboller

(ca. 30 stk.) glutenfri

Ingredienser:

½ l vand
1 dl Husk
3 spsk. hybenpulver (kan udelades)
100 g valnødder, grofthakkede
150 g hirsemel
150 g rismel
100 g knækket boghvede
100 g hørfrø
100 g quinoamel
½ dl neutral olie, fx tidsel, majs eller solsikkeolie
½ dl flydende honning
1 pakke gær
½ tsk. salt

Sådan gør du:

Dejen køres bedst på en røremaskine.
Vandet lunes (”lillefingervarmt”) og kommes i røreskålen sammen med gær og Husk.
Resten af ingredienserne tilsættes og dejen røres ca. 10 minutter.
Skålen dækkes med film og stilles lunt til hævning i ca. 30 minutter.
Dejen formes til boller, som efterhæver lunt i 30-45 minutter, hvorefter de bages i en 225° varm ovn ca. 15 minutter.

Udskriv opskrift