Ingredienser:
• 2 æg
• 150 g sukker
• 100 g valnøddekerner, findelt fx i persillehakkeren + lidt grofthakkede til pynt
• 1 spsk. kartoffelmel
• 3 spsk. hvedemel
• 1 tsk. bagepulver
Nougatcreme
• 75 g smør + lidt til formen
• 150 g flormelis
• 1 pasteuriseret æg
• 100 g mørk chokolade
• 2 spsk. stærk, varm kaffe
• 75 g blød nougat
Sådan gør du:
Pisk æg og sukker let og skummende.
Bland finthakkede valnødder, kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og vend det i æggeblandingen.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i en 175° varm ovn ca. 30 minutter.
Afkøles i formen, før den forsigtigt lægges ud på en fad.
Creme: rør smør og flormelis til det er let og smidigt.
Rør ægget i. Blødgør chokoladen ved meget svag varme.
Rør kaffe og nougat i og bland det i smørcremen.
Fordel cremen på kagen og lav et mønster i cremen med bagsiden af en ske, og drys med lidt hakkede valnøddekerner.