Abrikosfyldte koteletter

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter – når grillen er varm.
Beregnet til: 4 personer

Det skal du bruge

4 svinekoteletter uden ben, 2½ cm tykke
6 tørrede abrikoser
frisk ingefær
salt og peber

Spinat med asparges
250 g grønne asparges
1 spsk olie
125 g babyspinat
1 citron
1 spsk olie
1-1½ tsk sukker

Tilbehør
300 g brød

Fremgangsmåde

Skær en lomme i hver kotelet eller bed slagteren om at gøre det.
Hak abrikoser groft og bland det med 2 tsk revet ingefær, salt og peber. Fordel fyldet i hver kotelet. Luk evt. med en tandstikker eller kødnål. Krydr koteletterne med salt og peber.

Grill de fyldte koteletter ca. 8 minutter på hver side. Vend dem nogle gange. Grilltid i alt ca. 16 minutter.

Knæk den træede ende af aspargesene og kasser den. Pensl aspargesene med olie og krydr med salt og peber. Grill dem nogle få minutter, indtil de får farve. De skal stadig have bid.

Skyl og afdryp spinaten. Riv skallen af ½ citron med fx et juliennejern. Ryst 1 spsk citronsaft med olie og sukker.

Læg spinaten på et fad, læg aspargesene ovenpå, hæld dressingen over og drys med citronskal.

Tips
Svinekoteletter kan grilles uden fyld. Grilltiden er ca. 8 minutter for en 2 cm tyk kotelet.
Nakkekoteletter, 2 cm tykkke med lomme kan bruges i stedet for svinekoteletter.

Opskriften er udarbejdet af Maria Larsen for Danish Meat Association.

Energifordeling og -indhold pr. person

Med fedtkant
Protein 26%
Kulhydrat 36%
Fedt 38%
2530 kJ = 600 kcal

Uden fedtkant
Protein 32%
Kulhydrat 44%
Fedt 24%
2075 kJ = 495 kcal

Udskriv opskrift