Andalusisk gazpacho

Ingredienser:

100 gr daggammelt brød uden skorpe
1 kg. tomater
1 rød peber
2 fed hvidløg
½ dl. hvidvinseddike
1½ dl. olivenolie
2 tsk groft salt
Peber samt evt. tabasco

Garniture:
1 lille løg – finthakket
1 fast tomat – finthakket
1 grøn peber – finthakket
1 agurk – finthakket
1 rød peber – finthakket

Fremgangsmåde:

Opblød brødet i vand og pres det overflødige vand fra.
Skold og flå tomaterne. Fjern kernerne.
Skær den røde peber i små tern og hak hvidløget fint.
Kom alle ingredienser i blenderen og blend til en jævn masse.
Konsistensen kan tilpasses med lidt koldt vand.
Stil suppen på køl indtil servering.
Garniture:
Hak ingredienserne fint og server til suppen i små skåle.
Ved servering pyntes med lidt forskellig garniture på toppen.

Udskriv opskrift