Asparges m/ Vinaigrette

(4 personer)

Ingredienser:

2 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk rapskimolie
½ dl vand
1 tsk honning
2 spsk finthakkede kapers
1 finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
1 dl finthakkede krydderurter , fx persille, kørvel og estragon
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
Smilende æg af 4 æg
450 g hvide asparges
500 g grønne asparges
1½ liter vand
1½ tsk groft salt
1 liter rensede hjertesalatblade (ca. 100 g)

Fremgangsmåde:

Vinaigrette: Rør citronsaft, olie, vand, honning, kapers, løg, krydderurter, salt og peber sammen.
Bland den krydrede vinaigrette godt og smag til.

Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hoved mod rod og knæk de nederste hårde stykker af.
Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges.
Kom de hvide asparges i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Tilsæt de grønne asparges og kog ved svag varme og uden låg i yderligere ca. 1 min.

Ved serveringen: Riv salaten groft.
Anret salat og asparges i 4 tallerkener.
Fordel vinaigrette over salaten.
Pynt med de smilende æg og server straks.

Udskriv opskrift