Cherrytomatsuppe serveret med grillede brød med gedeost

(4 personer)

Ingredienser:

1 rød peberfrugt
2 stilke bladselleri, i skiver
1 gulerod, i mundrette tern
1 lille pastinak, i mundrette tern
½ courgette, i mundrette tern
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
½ bundt persille, finthakket
½ rød chili, uden kerner og finthakket
3 spsk. olivenolie + 3 spsk. olivenolie
1 tsk. korianderfrø, knuste
Et par stængler timian
Et pat stilke rosmarin
2 laurbærblade
2 dåser cherrytomater
3 spsk. æblecidereddike
Kværnet salt og peber
1 ½ spsk. smør
4 skiver brød, let ristet
Ca. 12 skiver gedeost

Sådan gør du

Grill peberfrugten i ovnen til den har sorte pletter, og køl den af i en plastpose.
Pil skindet af og fjern stilk og kerner, og skær kødet i tern.
Kom de 3 spsk. olie i en gryde og sauter bladselleri, gulerod, pastinak, courgette og peberfrugt ca. 5 minutter – det skal ikke tage farve – tilsæt koriander, timian, rosmarin og laurbærblade undervejs, når der er gået 1-2 minutter.
Kom tomaterne i en skål og mos dem med et piskeris.
Hæld dem i gryden sammen med 2 dl vand, eddike, salt og peber.
Bring suppen i kog og lad den simre ca. 8 minutter.
Tilsæt 3 spsk. olie og lad suppen simre 3-4 minutter mere.
Smag den til, tag gryden fra varmen og rør smørret i.
Læg gedeosten på brødskiverne og grill dem i ovnen et øjeblik og server dem til suppen.
Er sulten stor, kan suppen toppes med kogt quinoa eller en skefuld humus.

Udskriv opskrift