Chilikoteletter m/ squashpakker

Tilberedningstid: ca. 1 time
Beregnet til: 4 personer

Det skal du bruge

4 nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, a ca. 150 g
salt

Grillsauce
½-1 chili efter smag
1 fed hvidløg
4 spsk tomatpuré
1 spsk citronsaft
1 tsk honning

Kartoffelspyd
700 g ensartede små nye kartofler
1 kvist rosmarin
1 spsk olie

Squashpakker
2-3 squash, ca. 500 g
1 lille løg
4 stykker soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
½ bundt persille
citronpeber

Tilbehør
Flutes, 200 g

Fremgangsmåde

Flæk chilien, fjern kernerne og skær den i meget små tern. Pres hvidløget. Rør ingredienserne til grillsaucen sammen. Pensl saucen på koteletterne. Krydr med salt. Lad dem trække i køleskabet, mens resten forberedes.
Skrub kartoflerne. Kog dem godt og vel halvmøre i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og køl dem af. Sæt kartoflerne på grillspyd, drys rosmarin på og stil dem til side.
Skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver og løget i tynde skiver. Kog squash og løg i 2 minutter i letsaltet vand og hæld vandet fra. Fordel squash, løg, tomater i små tern, hakket hvidløg og hakket persille på 4 stykker stanniol. Krydr med salt og citronpeber og luk pakkerne.
Grill koteletterne ca. 8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Læg squashpakkerne på grillristen og lad dem grille 10-12 minutter, til squashen næsten er gennemstegt, men stadig har bid. Pensl kartoflerne ganske let med olie. Grill dem 4-5 minutter på hver side.

Opskriften er udarbejdet af Anne Skovgaard-Petersen for Danish Meat Association

Tips
I stedet for nakkekoteletter kan bruges svinekoteletter eller medaljoner af svinefilet.

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 41%
Fedt 36%
2670 kJ – 635 kcal

Udskriv opskrift