(6 pers)
Tilberedningstid: 1¾ time
Det skal du bruge
1,2-1,5 kg svinekam uden ben
1-1½ spsk groft salt
evt. 2-3 laurbærblade
Flæskestegsauce
4-6 dl sky fra flæskestegen, bouillon, fond, vin eller sky fra stegeben
2 spsk hvedemel eller 3 spsk majsstivelse
salt og peber
evt. kulør
Tilbehør
Evt. kogte og/eller brunede kartofler
SÅDAN GØR DU
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
Stik laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.
Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt.
Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest,
for at få sværen til at ligge helt vandret.
Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time.
Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød:
Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.
Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
Tag stegen ud af ovnen.
Brug skyen til sauce – se opskriften på flæskestegssauce.
Flæskestegssauce
Si skyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt.
Supplér evt. skyen med bouillon, fond eller vin.
Ryst vand og hvedemel fri for klumper i en melryster eller udrør majsstivelse i vand.
Kog skyen og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring.
Saucen skal herefter koge ca. 5 minutter, hvis der er brugt mel og 3 minutter, hvis der er brugt majsstivelse.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.