4 personer
Ingredienser
1 agurk
2 peberfrugter
1 lille chili
500 g solmodne tomater
1 fed hvidløg
4 dl tomatjuice
1 lille håndfuld frisk basilikum
salt og peber
1 dl hvidvin
Sherryeddike eller rødvinseddike
Tilbehør:
50 g ristede mandler
Frisk krydderurter fx bredbladet persille, basilikum og kørvel
Groft brød
Sådan gør du
Flæk agurken, fjern kerner og skær den i små tern.
Skær peberfrugter i små tern.
Flæk chili, skrab kornene ud og hak chilien fint.
Hak tomaterne og kom dem i en blender sammen med agurk, peberfrugt, chili,
presset hvidløg, tomatjuice og basilikum til en ensartet konsistens.
Smag gazpacho til med salt og peber, hvidvin og eddike.
Rist mandlerne på en tør pande og hak dem.
Top suppen med mandler og friske krydderurter.
Server med groft brød.