Grillet svinemørbrad m/kartoffelsalat, radiser & rygeost

(4 personer)

DET SKAL DU BRUGE

750 g nye lammefjordskartofler
900 g økologisk svinemørbrad fra Danish Crown
Dalgaards olivenolie fra Daniel Letz
Salt
Peber
175 g af Dalgaards sødmælksrygeost u/kommen
1 bdt. radiser
Lidt purløg

Sådan gør du

Start med at lave en portion nye kartofler. De skal koge i cirka 7 minutter og efterfølgende trække under låg i godt 10 minutter.

Skær svinemørbraden i skiver på den lange led. Hæld et fint lag olivenolie over, og krydr med salt og peber, før du lægger mørbradstykkerne på en rygende varm grillpande.

Halver dine kartofler i en dyb tallerken og husk at lade skrællen sidde på. Herefter tilsætter du to store spiseskefuld rygeost, cirka en spiseskefuld olivenolie, lidt salt og friskkværnet peber. Vend mørbraden fra tid til anden. Skær radiserne på langs, og kom dem op i tallerkenen med kartofler og rygeost. Som alternativ kan du også sagtens bruge asparges eller ærter. Hak purløgene fint, og tilsæt også dem. Rør nu alle ingredienserne forsigtigt sammen, så kartoflerne ikke går i stykker.

Når du kan mærke, at svinemørbraden er blevet fast i kødet, anretter du den på en tallerken med kartoffelsalaten ved siden af. Det er friskt, enkelt og smager af sommer.

Velbekomme!

Udskriv opskrift