– dejlig vinter simremad
(Ca. 4 personer)
DET SKAL DU BRUGE
1½ kg oksebov med ben
25 gram smør
4 stilke bladselleri
3 gulerødder
3 porrer
250 gr markchampignoner
5 dl. lys bouillon
1-2 dl. fløde 13%
Sådan gør du
Gnid kødstykket med salt og peber og brun det på alle sider i en tykbundet gryde. Tag stegen op.
Svits de fintsnittede grøntsager undtagen champignon og tag dem op.
Læg kødet tilbage i gryden og hæld væden over. Lad stegen snurre under låg ca. 2-3 time.
Kom grøntsagerne og champignon i de sidste 15 min. af kogetiden.
Tag kød og grønsager op, og lad det hvile.
Hæld fløden ved, kog op og jævn til sovs. Smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver og anret på et fad med grøntsagerne.
Server med kartoffelmos og sovsen til.