Gulyássuppe (ungarsk gullaschsuppe)

(4 pers.)

Ingredienser

500 g oksekød, fx bov eller skank, skåret i tern på 3 x 3 cm
200 g løg, grofthakkede
2 fed hvidløg, hakkede
50 g smør
1 tsk. kommen
2 spsk. paprika
Ca. 1 l kogende vand
1-2 grønne peberfrugter, uden kerner og skåret i strimler på 2 cm
2 tomater, flåede og uden kerner og skåret i grove bidder
500 g kartofler, skrællede og skåret i grove bidder
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Varm smørret i en stor gryde og sauter løgene ved svag varme ca. 5 minutter, til de begynder at tage farve.
Vend kødet i og brun det ca. 8 minutter ved ret lav varme, så løg og smør ikke brænder på.
Tilsæt hvidløg, kommen og paprika og vend det rundt.
Hæld kogende vand på, så det dækker, skru ned og lad det hele simre 1-1½ time, til kødet er ved at være mørt, men ikke helt mørt endnu.
Tilsæt peberfrugt og tomat og lad det simre med 20 minutter.
Tilsæt kartoffelstykkerne og lad dem koge med ca. 20 minutter, til kødet er helt mørt.
Kartoflerne jævner suppen lidt, der til sidst smages til med salt og peber.

Udskriv opskrift