Ingredienser
2 tsk olivenolie
2 løg
1 spsk frisk oregano
1 spsk frisk timian
2 fed hvidløg
800 g tomater
3 dl vand
2 1/2 spsk tomatpure
2 tsk sukker
1/4 tsk bordsalt
1/4 tsk peber
Pynt:
frisk basilikum
Fremgangsmåde:
-Opvarm olivenolie i en stor gryde over middel varme.
Tilsæt hakket løg, oregano, timian samt hakket hvidløg.
Steg i 5 min. under jævnlig omrøring.
-Tilsæt hakkede tomater samt resten af ingredienserne og rør godt rundt.
Bring suppen i kog, skru ned for varmen og lad suppen simre i 15 min.
-Lad suppen afkøle lidt og hæld ca.halvdelen af suppen i en blender og purér den,
til den er helt jævn.(hvis den er for varm, eller der er for meget i blenderen,kan man
risikere at låget på blenderen springer af) Overfør den purerede suppe til en skål.
Gentag proceduren for resten af suppen.
-Servér suppen varm eller afkølet. Pynt med hakket basilikum.
Anbefalet tilbehør:
Groft brød. For en mere fyldig suppe, kan der tilsættes pasta – f.eks.pastaskruer.