4 pers.
Ingredienser
1 Hokkaido græskar
Frisk timian
1-2 friske røde chili
Olivenolie
1 ltr. hønsebouillon
Piskefløde og/eller creme fraiche
Sådan gør du
Vask og skræl Hokkaidoen og fjern kernerne.
Skær den i store stykker og læg stykkerne i en bradepande med friske timianstilke.
Hæld lidt olie over og vend græskar, timian og olie godt sammen.
Sæt bradepanden i ovnen på 200g C. i ca. ½ time til stykker er møre.
Hokkaido stykkerne piskes med et piskeris eller blendes .
Tilsæt salt, peber og friskhakket chili – efter smag.
Tilsæt hønsebouillon og varm suppen langsomt igennem.
Tilsæt evt. lidt creme fraiche, hvis du ønsker lidt syre, eller lidt piskefløde/olivenolie, for at opnå lidt fedme.
Suppen serveres med lynstegte kammuslinger på toppen.
Lynstegte kammuslinger:
Beregn 3 kammuslinger pr. person – forret
Beregn 6 kammuslinger pr. person – hovedret
Varm lidt olie på en pande – god varme – og steg kammuslingerne 1½ min. på hver side.