Ingredienser:
100 g hasselnødder
2-3 appelsiner
1 julesalat
½ lille radicchiosalat
250-300 g jordskokker
Saft af ½ appelsin
Persille, til pynt
Dressing:
½ spsk. honning
2-3 tsk. Dijonsennep med honning
2 spsk. appelsinsaft
2-3 spsk. olivenolie
Kværnet salt og peber
Sådan gør du
Rist nødderne på en tør pande, til skallerne revner.
Nulr nødderne i et viskestykke, og kassér skallerne.
Hak halvdelen af nødderne ret fint, og den anden halvdel mere groft.
Pil appelsinerne – skær kødet fri af hinderne, og skær fileterne i tern. Gem saften.
Snit julesalaten og et par radicchiosalatblade meget fint.
Pisk dressingen sammen, og vend de finthakkede nødder i.
Skræl jordskokkerne, og skær dem i ultra tynde skiver, der vendes med dressingen (de kan trække i den i 1-2 timer).
Anret julesalat, radicchiosalat og appelsiner på et fad.
Fordel jordskokker med dressingen over.
Drys med grofthakkede nødder og pynt med hakket persille.