Karrykyllingesuppe med appelsin

(4 personer)

Ingredienser

500 g gulerødder, skåret i 2 cm tykke skiver
1 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. smør
1-2 spsk. karry
5 dl kyllingefond
2 dl hvidvin
2½ dl mælk
2½ dl fløde
700-800 g kyllingebryst, skåret i store mundrette bidder
3 peberfrugter, uden kerner og skåret i store tern
1 rødløg, i tern
1 usprøjtet appelsin
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Steg gulerødder, skalotteløg og hvidløg i en stor gryde med smør.
Tilsæt karry og steg den med et øjeblik under omrøring.
Hæld fond og vin ved og lad det koge 3-5 minutter.
Tilsæt mælk og fløde og lad det koge yderligere ca. 10 minutter.
Steg kyllingestykkerne på en pande, til de næsten er gennemstegte og sæt dem til side.
Smag suppen til med reven appelsinskal og krydr med salt og peber.
Kom kyllingestykker, peberfrugt og rødløg i suppen og tag gryden af varmen.
Lad den stå ca. 4 minutter, til kyllingen er helt færdig.
Pynt suppen med tynde appelsinstrimler og appelsinfileter.

Udskriv opskrift