Tilberedningstid: 30 minutter og 30 minutter til marinering
Beregnet til: 4 personer
Det skal du bruge:
500 g skinketern, 2x2x2 cm
Marinade
4 spsk olivenolie
1 spsk spidskommen
2 fed hvidløg
salt og peber
8 tynde skiver parmaskinke
1-2 citroner
ca. 24 fed hvidløg
12-16 træspid
Salat
4 tomater, gerne gule
1 rødløg
1 spsk olivenolie
1 tsk citronsaft
basilikum
50 g feta
Tilbehør
Tzatziki, 200 g af ½ l yoghurt naturel – der afdryppes og blandes med 1 agurk revet og trykket fri for væde,
2 knuste hvidløgsfed og smagt til. Brød
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 31%
Fedt 39%
2495 kJ – 595 kcal
Fremgangsmåde
Træspiddene lægges i vand for ikke at brænde på grillen.
Vend skinketern med olie, spidskommen, fintsnittet hvidløg, salt og peber. Sæt kødet i køleskabet og lad det
marinere mindst 30 minutter – gerne længere, dog højst 12 timer.
Skær parmaskinken i tynde strimler og pak skinketernene heri. Skær citronen i både og pil hvidløgsfeddene.
Sæt skinketern, hele hvidløgsfed og citronbåde på spiddene. Grill dem ca. 10 minutter i alt.
Vend spiddene af og til.
Tomater og rødløg skæres i skiver. Rør olien med citronsaft, salt og peber og dryp det over tomater og løg.
Pynt med basilikum og feta i små stykker eller tern.
Tips
I stedet for skinketern kan bruges skinkeschnitzler 1½ x 1½ cm.
Opskriften er udarbejdet af Pernille Bækgaard.