Misosuppe med tofu, shiitake svampe og soba nudler

(4 personer)

Ingredienser

1 l grønsagsbouillon, fx Herbamare eller Nature Compagnie 2 spsk. mirin 2 spsk. shouy/tamari eller sojasauce 2 gulerødder, i tynde skiver 10-15 cm kinaradise, i tynde skiver 100 g shiitake svampe, halverede 3 spsk. hvid miso 200 g silke tofu, skåret i tern på 1 x 1 cm 200 g soba nudler, kogt efter anvisningen på pakken Fint strimlet babyspinat til drys Sorte og hvide sesamfrø til drys

Sådan gør du:

Bring 2½ dl grønsagsbouillon i kog ved medium varme og rør mirin og sojasauce i. Tilsæt gulerødder og kinaradise og lad dem koge med 4-5 minutter. Tilsæt svampe og kog 4 minutter mere, til grønsagerne er netop møre. Dæmp varmen og pisk miso i og tilsæt tofu, og lad det lige varme igennem. Fordel soba nudlerne i 4 skåle, fordel suppen over og drys med babyspinat og sesamfrø.

Udskriv opskrift