Ølkogte revelsben på grill m/ rissalat

Tilberedningstid: 45 minutter
Beregnet til: 4 personer

Det skal du bruge

8 revelsben i skiver, ca. 1,2 kg

Kogelage
2 flasker mørkt øl, fx porter
1 lille løg
4 fed hvidløg
2 tsk hele sorte peberkorn
8 nelliker
4 kviste timian
1 tsk salt
1 liter bouillon

Barbecuesauce
2 dl ketchup
2 tsk barbecue-krydderiblanding
salt og peber

Salat
1½ dl basmatiris
150 g blomkål
150 g broccoli
2 røde æbler
1 lille salatløg
1 lille bundt persille, gerne bredbladet

Dressing
2 dl Fromage Frais 0,3%
1-2 spsk dijonsennep
2 spsk honning

Tænd grillen.

Sådan gør du

Tag 1 dl øl fra til barbecuesaucen. Skær løget i kvarte. Læg kødet i en gryde med øl, løg, hvidløg, krydderier og tilsæt bouillon til kødet er dækket. Bring det i kog og lad det koge under låg ved lav varme i ca. 30 minutter.

Kog risene. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.

Rør barbecuesaucen sammen af øl, ketchup, barbecue-krydderier, salt og peber.

Del blomkål og broccoli i små buketter. Skær æblet i små tern og hak løget fint. Vend risene med blomkål, broccoli, æble, løg og grofthakket persille. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend den i salaten.

Grill de kogte revelsben ca. 8 minutter i alt. Vend dem hyppigt og pensl med barbecuesauce.

Tips
Revelsbenene kan koges dagen før.
Salaten kan tilberedes i forvejen.
Solsikkefrø, pinjekerner eller græskarkerner kan også bruges i salaten.

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 24%
Fedt 52%
3855 kJ = 915 kcal

Opskriften er udarbejdet af Grace Biilmann.

Udskriv opskrift