Tilberedningstid: 45 minutter
Beregnet til: 4 personer
Det skal du bruge
8 revelsben i skiver, ca. 1,2 kg
Kogelage
2 flasker mørkt øl, fx porter
1 lille løg
4 fed hvidløg
2 tsk hele sorte peberkorn
8 nelliker
4 kviste timian
1 tsk salt
1 liter bouillon
Barbecuesauce
2 dl ketchup
2 tsk barbecue-krydderiblanding
salt og peber
Salat
1½ dl basmatiris
150 g blomkål
150 g broccoli
2 røde æbler
1 lille salatløg
1 lille bundt persille, gerne bredbladet
Dressing
2 dl Fromage Frais 0,3%
1-2 spsk dijonsennep
2 spsk honning
Tænd grillen.
Sådan gør du
Tag 1 dl øl fra til barbecuesaucen. Skær løget i kvarte. Læg kødet i en gryde med øl, løg, hvidløg, krydderier og tilsæt bouillon til kødet er dækket. Bring det i kog og lad det koge under låg ved lav varme i ca. 30 minutter.
Kog risene. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
Rør barbecuesaucen sammen af øl, ketchup, barbecue-krydderier, salt og peber.
Del blomkål og broccoli i små buketter. Skær æblet i små tern og hak løget fint. Vend risene med blomkål, broccoli, æble, løg og grofthakket persille. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend den i salaten.
Grill de kogte revelsben ca. 8 minutter i alt. Vend dem hyppigt og pensl med barbecuesauce.
Tips
Revelsbenene kan koges dagen før.
Salaten kan tilberedes i forvejen.
Solsikkefrø, pinjekerner eller græskarkerner kan også bruges i salaten.
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 24%
Fedt 52%
3855 kJ = 915 kcal
Opskriften er udarbejdet af Grace Biilmann.