Ingredienser
400 g hakket svinekød
150 g kyllingelever, skåret i små tern
150 g bacon, skåret i små tern
1 dl rød- eller hvidvin
2-3 spsk. cognac eller portvin
2 fed hvidløg, pressede
2 æg
1 spsk. syltede grønne peberkorn
1½ tsk. tørret timian
Kværnet salt og peber
Ca. 4 skiver parmaskinke, til at toppe med
Smør til formen
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne – undtagen parmaskinke, godt sammen og lad det trække et par timer.
Kom farsen i en smurt form (ca. 1 liter).
Glat overfladen og læg parmaskinke-skiver over.
Bag pateen i en 180° varm ovn 1-1½ time – pateen skal have løsnet sig fra siderne i formen.
Lad pateen køle af til næste dag, eventuelt under et let pres.
Skær pateen i skiver og server den med cornichoner, oliven, en blandet grøn salat og rugbrød.