Rødbedesuppe

Ingredienser

1-2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
2 løg, skåret i tern
Ca. 3 laurbærblade
Et par timianstilke
Et par persillestængler
Et par dildkviste
700 g rødbede, i tern
200 g persillerod, i tern
200 g selleri, i tern
1 dåse flåede tomater
1 l grønsagsbouillon, fx Herbamare
½ dl balsamicoeddike
1 tsk. honning
1 tsk. paprika
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Varm olien og sauter løg, hvidløg og krydderurter.
Svits rødbede, persillerod og selleri sammen med løg og hvidløg.
Hæld de flåede tomater i gryden sammen med bouillonen.
Tilsæt balsamicoeddike, honning og paprika, og lad suppen små-koge 30 minutter under låg.
Blend suppen med en stavblender og smag den til med salt og peber.
Suppen kan serveres med humus og drysses med hakket persille.

Udskriv opskrift