Tilberedningstid: ca. 1 time
(2 personer)
Det skal du bruge:
250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke
salt og peber
1-2 tsk frisk eller ½-¾ tsk tørret rosmarin
2 tsk olie
Rødbedesalat
150 g rødbeder
1 stort æble
3 forårsløg
2 spsk kapers
Dressing
2 tsk rødvins- eller balsamicoeddike
1 tsk honning
Saltbagte kartofler
300 g små kartofler
1 spsk groft salt
Fremgangsmåde
Kog rødbederne møre i letsaltet vand.
Gnid skindet af rødbederne, og skær dem og æblet i grove tern.
Snit forårsløgene fint.
Bland rødbeder, æble, forårsløg og kapers.
Skrub kartoflerne og vend dem i salt.
Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader, til de er møre og sprøde, ca. 20 minutter.
Pisk dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
Vend dressingen i salaten.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og fintskåret rosmarin.
Varm olien på en pande ved kraftig varme.
Læg sauté-skiverne på panden, vend dem straks.
Tag kødet af panden.
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 52%
Fedt 12%
1520 kJ – 360 kcal
Opskriften er udarbejdet af Vibeke Lehn