Skinkebites i sommergrønt

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter.
Beregnet til: 2 personer

Det skal du bruge:

250 g Skinke Bites af skinkeklump, ½ cm tykke
salt og peber
2 tsk olie

Salat
400 g små kartofler
200 g grønne bønner
75 g feldsalat, babyleaves eller babyspinat
frisk citronmelisse

Dressing
1 citron
1 fed hvidløg
1 tsk honning
2 tsk olie

Fremgangsmåde

Kog og pil kartoflerne. Lad dem køle af. Skær store kartofler i mindre stykker.
Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand i 4-5 minutter. Hæld vandet fra og afkøl dem hurtigt i koldt vand.

Pisk 1 spsk citronsaft med presset hvidløg, honning, olie, salt og peber. Vend kartofler, bønner, salat og grofthakket citronmelisse med dressingen.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt på den ene side, ca. 1½ minut. Vend og steg det yderligere 1½ minut, i alt ca. 3 minutter. Vend kødet i salaten og krydr evt. med salt og peber.

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 46%
Fedt 23%
1730 kJ = 410 kcal

Tips
Wokstrimler, sauté-skiver eller svinemørbrad i tynde skiver kan bruges i stedet for Skinke Bites.
Salaten kan tilsættes kogte kikærter, evt. fra dåse.
Brug evt. grønne asparges svitset på panden i stedet for grønne bønner.
Retten kan bruges som frokostret.
Brød kan serveres til som tilbehør.

Opskriften er udarbejdet af Vibeke Lehn for Danish Meat Association

Udskriv opskrift