Det skal du bruge:
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt karry
1 løg, hakket
2 gulerødder, skåret i små tern
1 fed hvidløg, presset
100 g bacon, skåret i tern
200 g grønne linser, fx Puy, skyllede og afdryppede
1½ l grønsagsbouillon
2½ dl fløde
Kværnet salt og peber
2 spsk. olivenolie
Saft og reven skal af1 usprøjtet citron
Parmesanost, skåret i flager med en grønsagsskræller
1 håndfuld bredbladet persille, groft hakket
Sådan gør du
Varm olien i en gryde, og brun karryen af.
Tilsæt løg, gulerødder, hvidløg og bacon, og steg det nogle minutter.
Kom linser og bouillon i gryden, og kog linserne ca. 25 minutter.
Tilsæt fløde og varm op, og smag suppen til med salt og peber.
Rør olien med citronskal og saft – eller du kan købe færdig citron-olivenolie hos Dalgaard.
Dryp suppen med citronolien, og top med parmesanflager og bredbladet persille, og server suppen med lækkert brød.