4 personer
Det skal du bruge:
• 1 dl tørrede kantareller
• 250 g markchampignon, finthakkede
• 150 g østershatte, skåret i mindre stykker
• 1 lille løg, finthakket
• 1 fed hvidløg, finthakket
• 1½ spsk. olivenolie
• Kværnet salt og peber
• 2 kviste merian
• 1 spsk. hvidvinseddike
• 1½ spsk. hvedemel
• 5 dl grønsagsbouillon
• 2 dl piskefløde
• 2 dl mælk
• ½ spsk. olivenolie
Sådan gør du
Læg kantarellerne i en skål med vand og lad dem udbløde 1 time.
Sauter løg, hvidløg og markchampignon i olie. tilsæt salt, peber, merian og eddike, og rør til eddiken er fordampet.
Sigt melet over og rør godt rundt.
Spæd med bouillon, fløde og mælk lidt efter lidt, mens du rører hele tiden, og kog suppen godt igennem.
Blend suppen og hæld den tilbage i gryden og smag den til.
Hak kantarellerne og rist dem i olie sammen med østershatte, drys med salt og peber og læg en lille portion i hver suppeskål.