4 personer
Det skal du bruge:
2 skalotteløg, hakkede
2 fed hvidløg, hakkede
2-3 spsk. olivenolie
400 g blandede svampe, skåret i mindre stykker
2 timiankviste
2 tomater, uden kerner og kødet skæres i små tern
1 tsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
½ dl tør sherry
3 dl hvidvin
3 dl grønsagsbouillon, fx Herbamare
1½-2 dl piskefløde
Kværnet salt og peber
3 spsk. hakket persille
Sådan gør du
Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg.
Tilsæt svampe og timian og steg dem, til de begynder at afgive væske.
Kom tomater, paprika og gurkemeje i, og rør rundt nogle minutter.
Hæld sherry ved og kog et par minutter.
Hæld vin over, og kog det lidt ind.
Tilsæt bouillon og piskefløde, og lad suppen simre ved svagere varme ca. 30 minutter.
Smag til med salt og peber, og vend persille i.
Suppen serveres i suppetallerkner sammen med flute eller suppehorn (se opskrift under Kager/brød).