Svinekæber i ølmarinade m/ tomatchutney og Polenta-“tårn”

Svinekæber i ølmarinade: 1-2 pr person – tal med slagteren.
Grydesteges ca. 1½ time efter bruning.

Tilbehør: Delikatessens hjemmelavede tomatchutney

Ingredienser:

Polenta “tårn” – 2 stk.

1 dl majsgryn til polenta
1½ spsk olivenolie,
1½ spsk revet parmesan
1 tsk citronsaft
½ tsk salt
Ekstra olie til at smøre form og fad

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en gryde
tilsæt salt og rør med et piskeris majsgrynene i lidt efter lidt, så blandingen ikke kommer til at klumpe.

Tilsæt olien og derefter permesan og citronsaft
Lad blandingen koge ind under omrøring ca. 10-15 min.

Hæld den møre polenta i smurte udstikker-forme på bagepapir (andre forme kan anvendes – polenta er meget formvenlig)
Man kan også hælde polentaen i et smurt fladt fad, ca. 2 cm i højden.

Når den er afkølet skæres polentaen i passende stykker og steges på en pande, til den er gylden.

Udskriv opskrift