Svinemørbrad med råstegte grøntsager

Tilberedningstid: Ca. 45 minutter
Beregnet til: 2 personer

Ingredienser:

1 lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
Salt og peber
2 kviste frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
2 tsk olie
½-1 dl bouillon eller vand
Evt. saucejævner

Råstegte grøntsager
¼ selleri, ca. 175 g
300 g kartofl er
1 stor gulerod, ca. 100 g
2 tsk olie
Persille

Sådan gør du:

Skær selleri, kartofler og gulerod i tern på ca. 2 x 2 cm.
Steg dem møre i olie på en pande.
Vend jævnligt. Stegetid ca. 15 minutter.
Hak persille og vend den i lige før servering.

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt, peber og 1 spsk fintskåret rosmarinnåle.
Varm olien i en gryde ved god varme.
Læg kødet i, når olien er varm nok.
Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt.
Tilsæt bouillon.
Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege under låg 6-7 minutter.
Vend kødet og steg endnu 6-7 minutter, i alt ca. 13 minutter.
Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 65 grader.
Tag kødet op, når det er færdigt.
Smag skyen til med salt og peber og jævn den.

Tips:
Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa, ved 65 grader svagt rosa og
ved 68-70 grader er det gennemstegt.
Skinkemignon kan bruges i stedet for svinemørbrad.
Mørbradbøffer kan bruges i stedet for helstegt mørbrad.

Opskriften er udarbejdet af Vibeke Lehn.

Udskriv opskrift