Svineskank, braiseret

(4 personer)

Ingredienser:

4 svineskanke afhængig af størrelse
3 fed hvidløg
1 spsk hel koriander
10 peberkorn
salt
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
4 skalotteløg
1 mørk øl
1/2 liter vand eller fond
1 dl æbleeddike
Blade fra 1 bdt. salvie
Blade fra 1 bdt. timian
4 røde æbler i grove tern
1 håndfuld tørrede tranebær
1 dl honning 100 g koldt smør i terninger

Sådan gør du:

Snit skankene i sværen uden at skære for meget i fedtet.
Knus hvidløg, koriander og peberkorn i en morter og gnid blandingen ind i skankene sammen med salt.
Smelt smør og olie i en stegegryde.
Brun skankene på alle sider og læg dem til side.

Hak skalotteløgene og svits dem i gryden.
Læg skankene tilbage i gryden.
Hæld øl og æbleeddike over.
Tilsæt salvie- og timianblade.
Tilsæt æbler og tranebær.
Dryp honningen udover.
Læg låg på gryden og sæt den i ovnen på 175° eller lad den simre på semilavt blus i mindst 2 timer.
Tag skankene op og hold dem lune indtil servering

Tag æbler, bær og blade op med en hulske.
Si saucen og kog den ind til den begynder at tykne.
Smag til med honning, eddike, salt og peber.
Tag saucen af varmen og monter saucen ved at piske kolde smørterninger i umiddelbart før servering

Udskriv opskrift