4 personer
Det skal du bruge:
1 spsk. jordnøddeolie
1 spsk. hakket citrongræs
2 spsk. reven ingefær
1 fed hvidløg, knust
1 rød chili, finthakket
3-4 fintsnittede kafir limeblade
½ tsk. gurkemeje
1 dåse (4 dl) kokosmælk
ca. 1 l grønsagsbouillonbouillon, fx Nature Compagnie
1 spsk. fishsauce
400 g kogt eller stegt kyllingekød
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
1-2 spsk. limesaft
Hakket koriander til pynt
Til serveringen:
400 g ægnudler, tilberedt efter anvisningen på pakken
Hakket mynte og koriander
1 håndfuld ærtespirer
Sådan gør du
Varm olien i en gryde og sauter citrongræs, ingefær, hvidløg, chili, limeblade og gurkemeje under omrøring et par minutter.
Hæld kokosmælk, bouillon samt fishsauce ved og lad det hele simre ca. 10 minutter.
Bland kyllingekød og forårsløg i og smag til med limesaft.
Afdryp – og fordel nudlerne i portionsskåle, hæld suppen over og top med mynte og koriander samt spirer.